43644
Book
In basket
Kuchnia Żydów polskich / Eugeniusz Wirkowski. - Warszawa : "Interpress", 1988. - 109 s. : fot. kolor. ; 24 cm.
Książka zawiera 127 przepisów, a także ilustracje przedstawiające potrawy oraz zdjęcia z uroczystości weselnej. Wszystko to poprzedzone jest wstępem opisującym tradycje kulinarne Żydów na co dzień i od święta. Zebrane w tej książce przepisy stosowała społeczność żydowska zamieszkała w Polsce, w Galicji i na Ukrainie na przełomie XIX i XX wieku. Książka z pewnością przyda się każdemu, kto lubi dobrze zjeść i zna się na potrawach-zarówno wyznawcom judaizmu, jak i tym, którzy nie muszą przyrządzać potraw w sposób koszerny.
Availability:
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 64 (1 egz.)
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again