43772
Book
In basket
Ogólna technologia żywności / Eugeniusz Pijanowski [et al.]. - Wyd. 8 uaktual. - Warszawa : Wydawnictwa Naukowo-Techniczne, 2004. - 584, [2] s. : rys., tab., wykr. ; 24 cm.
(Podręczniki Akademickie. Przemysł Spożywczy.)
Jest to kompendium wiedzy z zakresu technologii żywności. Scharakteryzowano w nim główne źródła żywności, surowce przemysłu żywnościowego i produkty spożywcze. Opisano szczegółowe operacje i procesy przetwarzania żywności, metody jej utrwalania, a także materiały i metody pomocnicze stosowane w technologii żywności.
Availability:
Czytelnia
Copies are only available in the library: sygn. 66 (1 egz.)
Notes:
Bibliography, etc. note
Bibliogr. s. 566-567. Indeks.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again